Новини

Назад

Маріупольська студентка представить Україну в II турі Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови

13 лютого 2018, 11:13
1692
Освіта

Студентка Маріупольського державного університету Валерія Зубочек стала переможцем першого, національного етапу Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови. Підведення підсумків I туру відбулося в Салонікському університеті імені Аристотеля.

Валерія Зубочек вчиться в магістратурі МДУ на спеціальності «Переклад (новогрецька)». У 2017 році вона зайняла перше місце у Всеукраїнській студентській олімпіаді з новогрецької мови та літератури. Валерія неодноразово проходила стажування в Греції і зараз успішно працює за фахом у благодійній організації «Фонд Бумбураса». Влітку студентка МДУ представлятиме Україну у другому турі олімпіади.

Вперше Всесвітня олімпіада з новогрецької мови пройшла в 2016 році, який був оголошений роком Аристотеля. Її організаторами є Центр грецької мови і Міністерство освіти, науки і релігії Грецької Республіки.

У першому турі II Всесвітньої олімпіади, який відбувся 10 січня 2018 року одночасно в 12 країнах світу, взяли участь 42 знавця грецької мови. В Україні національний етап олімпіади проходив на базі Маріупольського державного університету та зібрав 14 учасників з Одеси, Києва та Маріуполя.

Другий тур олімпіади буде проходити в таборі Салонікського університету, де для переможців першого етапу будуть організовані заняття з грецької мови і культури, екскурсії по місцях культурної та археологічної спадщини Греції.

28 червня Центр грецької мови проведе іспити з грецької мови просунутого рівня для визначення трьох призерів олімпіади. Переможець заключного етапу Всесвітньої олімпіади отримає стипендію на навчання в магістратурі Салонікського університету імені Аристотеля.