Новини

Назад

Депутатський патронат: маріупольські депутати продовжують стежити за долею постояльців будинку ветеранів №2

17 січня 2018, 16:52
771
Суспільство, Діяльність депутатського корпусу

Ще рік тому життя постояльців будинку ветеранів №2  Приморського району було зовсім іншим. Престарілі та хворі люди у належній мірі не забезпечувалися лікарськими препаратами та медичною допомогою, частенько залишалися голодними. Ситуація змінилася на краще після втручання депутатів міської ради.

Представники діючої каденції Ольга Пікула, Світлана Ситник, Оксана Радченко, Кирило Папакиця не змогли байдуже дивитися на те, що відбувається. Вони зверталися до різних інстанцій та змогли добитися хороших результатів.

З початком роботи нового керівництва лікувальної установи повністю змінений підхід до підопічних та система роботи в цілому. Як розповіла новий директор пансіонату ветеранів №2 Ірина Терентьєва, за державною програмою вдалося добитися проведення операції на очі 74 - літній жінці, яка до цього вісім років був абсолютно сліпою. "Те, що існує така програма, нам підказала депутат Світлана Ситник. Ми зібрали усі документи, медичні висновки та звернулися до міськлікарні №2, де пенсіонерці був безкоштовно встановлений кришталик у око. Наші пацієнти користуються доступними ліками. Люди відвідували концерти, виїжджали у зоопарк, брали участь у заходах до дня людей з інвалідністю", - розповідає директор.

Волонтери, які неодноразово відвідували самотніх людей у цій установі, теж відмічають зміни у кращий бік. "Відразу можна сказати, у порівнянні з минулим роком, зміни є. Зник запах, ми безперешкодно заходили в усі палати, побачили усіх лежачих підопічних. Персонал, якого ми раніше не бачили, тому що нас до них не пускали, був приємно здивований та дякував за свято, яке ми організували для підопічних на Старий Новий рік", - ділиться волонтер Анжела Дротянко.

А депутат Ольга Пікула запевняє, що й надалі контроль за цим пансіонатом ветеранів здійснюватиметься з боку депутатів. Вона також відмітила, що в планах провести моніторинг на предмет проживання, годування та обслуговування підопічних в інших подібних соціальних установах.

"Турбота про людей похилого віку, немічних та хворих, самотніх та кинутих рідними, наш прямий обов'язок", - зауважила депутат Пікула.