Новини

Назад

«Український Донецький куркуль» в дії: в Маріуполі відкрилася сироварня

07 грудня 2017, 15:58
3565
Економіка

«Приватне авторське виробництво сирів Олександра Шкатулов» - перша справа, яка відкрилася в Маріуполі в рамках проекту «Український Донецький куркуль». На реалізацію бізнесу місцевий підприємець отримав 360 тисяч гривень: по 180 тисяч гривень з міського та обласного бюджетів.

 «Ми вітаємо людей, які готові йти вперед і розвивати Маріуполь, в тому числі приватних підприємців проекту «Український Донецький куркуль». В рамках прийнятої Стратегії розвитку Маріуполя в розділі «Сильна економіка» передбачено спрямування з розвитку харчової промисловості в місті», - розповів директор департаменту з питань економіки міської ради Євген Бодягін.

Всього в проекті взяли участь 12 маріупольських підприємців, чотири з яких отримали схвалення та підтримку. Скоро в місті з'явиться ще одна сироварня, фабрика м'яких іграшок і гідропонна теплиця.

«Крок за кроком Маріуполь наповнюється місцевими дрібними товаровиробниками. Збільшення кількості приватних підприємців дозволить провести диверсифікацію економіки», - зазначив директор департаменту з питань економіки міської ради.

Сировар Олександр не шкодує, що взяв участь у проекті «Український Донецький куркуль» та радить іншим підприємцям, які хочуть почати справу, не упустити свій шанс. Сам же він більше 20 років життя присвятив ресторанному бізнесу. З роками Олександру захотілося відкрити свій бізнес, і він вирішив почати його з допомогою «куркуля».

«Сир - це перше, що я навчився робити професійно. Коли я спробував свій перший сир, я помацав спину чи не виросли у мене крила. Це було дуже круто!» - ділиться Олександр.

Підприємець запевняє, що в його сироварні будуть робити якісний та корисний для здоров'я продукт.