Новини

Назад

Чи забороняти в місті виступи тварин в пересувних цирках: маріупольські депутати шукають раціональне вирішення питання

17 листопада 2017, 15:57
569
Діяльність депутатського корпусу

Депутат Ганна Зайцева винесла на розгляд постійних комісій проект рішення "Про заборону на території Маріуполя розміщення і виступу пересувних(мобільних) цирків з використанням тварин в розважальній діяльності". Вона пропонує розглянути питання на сесії та прийняти офіційну заборону на рівні міста.

"Одним з важливих критеріїв приналежності до європейської цивілізації є поводження суспільства з тваринами. Аналіз ситуації з тримання тварин в цирках показав, що з ними там поводяться негуманно. Є випадки, коли з тварин знущаються, морять голодом, тримають в антисанітарних умовах, тим самим порушуючи закон "Про захист тварин від жорстокого поводження", - підкреслила депутат Зайцева. Вона зазначила, що в Україні низка міст на своєму рівні вже заборонили виступ пересувних цирків. І запропонувала Маріуполю піти таким шляхом також.

Між тим, думки депутатів щодо доцільності прийняття цього проекту рішення розділилися. "У зв'язку з тим, що на законодавчому рівні прийнята заборона використання пересувних(мобільних) цирків, в яких використовують тварин в розважальній діяльності, немає необхідності приймати таке рішення на сесії міської ради", - сказав депутат Сергій Магера. Його підтримали і колеги, висловивши пропозицію на одному з місцевих телеканалів створити рубрику про тварин. "У таких передачах можна розповідати про належне ставлення до тварин, тим самим привчаючи телеглядачів різного віку до гуманності та любові до братів наших менших", - запропонував депутат Юрій Хотлубей.