Новини

Назад

Муніципалітет міста готовий співпрацювати з правоохоронцями щодо впровадження програми "Безпечний будинок" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

17 листопада 2017, 10:36
806
Діяльність депутатського корпусу

На нараді правоохоронців з активом КСН і ОСББ було презентовано пілотний проект превентивних заходів сервісного характеру під умовною назвою "Безпечний будинок".

Начальник управління превентивної діяльності нацполіціі Юрій Горустович розповів, що мета програми - підвищення ефективності взаємодії поліції з громадою на принципах партнерських відносин. Також за підсумками впровадження "Безпечного будинку" очікується, що правопорушник буде усвідомлювати власні ризики бути викритим та відмовиться від вчинення протиправного діяння.

Юрій Горустович зазначив, що в реалізації програми братимуть участь дільничні офіцери поліції, патрульні, голови ОСББ та мешканці багатоквартирних будинків. Правоохоронці будуть давати висновки, як можна облаштувати свій будинок, щоб зменшити ризик проникнення зловмисника. За інформацією доповідача, якщо всі умови будуть виконані - будинок стане безпечнішим на 85%.

Начальник нацполіціі Донецької області Микола Семенишин підкреслив: "У цій співпраці змінюється філософія. Ми разом з вами - якщо ви готові з нами співпрацювати".

Про готовність співпрацювати з правоохоронцями щодо впровадження програми "Безпечний будинок" розповів секретар ради Степан Махсма. Він запропонував спільно з головами райадміністрацій розробити регламент взаємодії і додав: "Ми з боку міської ради будемо всіляко підтримувати починання, пов'язані з безпекою міста".