Новини

Назад

XXII сесія під головуванням секретаря ради Степана Махсми: значущі рішення для громади (ФОТОРЕПОРТАЖ)

25 жовтня 2017, 12:26
885
Сесії міської ради, Діяльність депутатського корпусу

Як повідомив на початку пленарного засідання Степан Махсма, міський голова Вадим Бойченко наразі в Києві бере участь в роботі Асоціації міст під керівництвом Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Сьогодні розглядається низка питань, що стосуються бюджету на 2018 рік. Це засідання буде розумінням нашого подальшого життя - бюджетів місцевих рад усієї України. Сьогодні Вадим Сергійович буде відстоювати нашу позицію з низки питань, які диктує нам центральна влада; питань, які є дискусійними: хто ж все-таки буде фінансувати - центральний уряд або органи місцевого самоврядування", - зазначив Степан Махсма.


Секретар ради повідомив, що на XXII сесії Маріупольської міськради планується прийняти кілька важливих рішень. Одним з таких є питання щодо надання твердого палива в осінньо-зимовий період 2017-2018г.


Найбільш обговорюваною темою цієї сесії стали питання щодо передачі у власність земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд учасникам АТО. Степан Махсма підкреслив, що ці проекти рішень зняті з порядку денного для вироблення чіткого механізму. А вже завтра відбудеться засідання робочої групи, на яке запрошені всі бажаючі обговорити подробиці виділення землі захисникам міста.


Серед пріоритетних Махсма також виділив питання про присвоєння звання "Почесний маріуполець", яке посмертно надається загиблому під час несення служби міліціонеру Віталію Мандрику. Спочатку на це звання було подано чотири кандидатури. Під час Координаційної ради була підтримана тільки кандидатура правоохоронця.


Також варто відзначити високу активність представників громадськості під час сесії. Жителі вносять дієві пропозиції і висловлюють свою думку щодо багатьох проектів рішень.