Новини

Назад

Маріупольцям допоможуть з придбанням палива в осінньо-зимовий період

25 жовтня 2017, 12:21
984
Суспільство, Сесії міської ради


На пленарному засіданні XXII сесії Маріупольської міської ради депутати підтримали соціально значуще питання порядку денного - «Про надання матеріальної допомоги на придбання твердого палива в осінньо-зимовий період 2017-2018 років». З міського бюджету на ці цілі виділять понад 4,4 млн грн, щоб допомогти близько 2 тисячам маріупольських сімей пережити зиму.

Як доповів директор департаменту соціального захисту населення міськради Андрій Ремпель, проект дозволить нівелювати різницю між фактичною вартістю вугілля та граничними показниками його придбання для надання пільг і житлових субсидій з державного бюджету.

«Винесення даного питання на сесію викликано тим, що розрахункова ціна на вартість вугілля для виплати пільг і субсидій, що затверджена Кабінетом міністрів України, становить у 2017 році 2200 грн тоді, як фактично сама мінімальна ціна на вугілля в Маріуполі дорівнює 3800 грн. Тому пропонуємо надати жителям разову матеріальну допомогу за рахунок міського бюджету», - зазначив він.

Згідно з проектом рішень середня матеріальна допомога одержувачам субсидії складитеме 2 тисячі гривень, а одержувачам пільг - 1 тисяча.

Попросила підтримати рішення депутатів заступник міського голови Ксенія Сухова. Вона підкреслила, що для багатьох маріупольських сімей гостро необхідно отримати цю допомогу, щоб пережити зиму. На кожному прийомі громадян ними піднімається це питання.

Депутати проголосували за виділення матеріальної допомоги на придбання твердого палива. До слова, Маріупольська міська рада підготувала звернення за підписом міського голови Вадима Бойченко до Кабінету Міністрів України про дані розбіжності у виплатах.

 «Цим рішенням ми підкреслюємо свою увагу і турботу до людей соціально незахищених верств населення та виділяємо більше 2 тисячам сім'ям матеріальну допомогу на придбання палива», - підсумував секретар міськради Степан Махсма.