Новини

Назад

До кінця року в Маріуполі розроблять механізм надання землі учасникам АТО (ФОТОРЕПОРТАЖ)

19 жовтня 2017, 17:28
797
Діяльність депутатського корпусу

Всі постійні комісії зібралися в ПК «Молодіжний» для розгляду питань у сфері земельних відносин.

Кілька з них викликали бурхливе обговорення і суперечки серед депутатів. Більше години розбиралися з порядком надання землі учасникам антитерористичної операції.


«Близько 500 людей звернулися із заявами про виділення земельних ділянок. На підставі цих звернень було складено перелік і вже підбирали порожні території, які можливо виділити під будівництво», -говорить начальник управління земельних відносин Дмитро Тітов.


На вулиці Пейзажній були підготовлені 64 ділянки, кожній присвоїли номер і шляхом жеребкування визначили нових власників. Але виникла проблема, не всі військові змогли прийти на процедуру надання землі, тим самим деякі ділянки не були розподілені.


Секретар ради Степан Махсма акцентував увагу депутатів на необхідності розробити прозорий і чіткий механізм, який би регламентував процедуру. «Мы не можемо вімовити, тому що у людини може бути поважна причина, через яку вона не змогла бути присутньою, тому необхідно упорядкувати процес. Також потрібно враховувати і питання, пов'язані з часом присвоєння статусу учасника АТО. Якщо один боец отримав цей статус у 2014 році, а інший – у 2017, то «логіка» повинна враховувати і цю умову. А для цього нам потрібно розробити системний підхід, що відповідає нормам діючого законодавства», - підкреслив він.


Секретарь ради дав доручення створити міжфракційну групу, яка у найкоротші терміни запропонує дієвий Порядок надання земельних ділянок учасникам АТО. Поки зазначені питання члени депутатских комісій пропонують зняти з розгляду.