Новини

Назад

Зворотній зв'язок: напередодні холодів Степан Махсма допоміг матері-одиначці вирішити питання з опаленням житла (ФОТО)

18 жовтня 2017, 18:29
802
Діяльність депутатського корпусу

Під час виїзної зустрічі секретаря ради Степана Махсми з жителями КСН "Мирний" та "Мирний-1" до нього звернулася маріупольчанка Олена.

Вона опинилася в складній життєвій ситуації - чоловік помер, самотужки виховує двох дітей. До секретаря ради прийшла від безвиході - в холодний період року нічим опалювати будинок.


Голова КСН "Мирний" Олена Булай підтверджує, що придбання твердого палива - проблема для жителів селища: "У нас селище не газифіковане. Також немає ні дров, ні вугілля. Багато сімей у нас залишилися без палива. Зараз тонна вугілля коштує близько 7,5 тисяч гривень. Ця жінка навіть одну тонну не зможе придбати".


Степан Махсма підказав, що ця жінка має право по допомогу звернутися до УСЗН за місцем проживання. Одним з напрямків роботи Управління є призначення та виплата державної допомоги, компенсацій та інших соціальних виплат, встановлених законодавством, надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.


Варто також відзначити, що на XXII сесію міськради винесено проект рішення щодо надання матеріальної допомоги на придбання твердого палива в осінньо-зимовий період.