Новини

Назад

Депутатський корпус розглядає пропозиції структурних підрозділів для поліпшення якості пасажирських перевезень (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18 жовтня 2017, 17:47
785
Діяльність депутатського корпусу

З метою ефективного управління пасажирськими перевезеннями, забезпечення безпеки дорожнього руху, поліпшення якості транспортних послуг, пропонується винести на пленарне засідання питання «Про надання згоди комунальному підприємству «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» на участь в інвестиційному проекті «Оновлення тролейбусного парку міста Маріуполя».


Детально розповів депутатському корпусу про проект рішення директор Департаменту з питань економіки міськради Євген Бодягин. «Міський голова Вадим Бойченко і депутатський корпус поставили перед структурними підрозділами міськради завдання збільшити ефективність роботи комунальних підприємств. Було прийнято рішення переглянути економічні показники їх діяльності.

Поліпшити показники представляється можливим шляхом збільшення прибутковості», -говорить Євген Бодягин.


Співдоповідачем виступив директор Департаменту транспорту і зв'язку Василь Клат. Як він зауважив, наразі значна кількість тролейбусів відпрацювали термін експлуатації, мають енерговитратне обладнання і не відповідають вимогам сучасності.

Також існує потреба в придбанні додаткових одиниць транспорту. Недостатня кількість автобусів і тролейбусів є причиною збільшення інтервалу руху на деяких маршрутах і кількості пасажирів на одиницю транспорту.


«Згідно зі Стратегією розвитку Маріуполя перед нами стоїть мета - збільшити кількість муніципального транспорту, щоб на вулицях міста приватних перевізників ставало менше. Це дозволить не тільки організувати якісні пасажирські перевезення, але і зробити комунальний транспорт прибутковим», -підкреслює Василь Клат.


«Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» в межах підготовки зазначеного інвестиційного проекту підпише угоду про підготовку кредитного фінансування з Європейським банком реконструкції та розвитку на закупівлю близько 60 тролейбусів та ремонтного обладнання.