Новини

Назад

Депутати комісії з підприємництва переймають європейський досвід підтримки бізнесу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

10 жовтня 2017, 15:30
679
Діяльність депутатського корпусу

Маріуполь відвідала Литовська делегація з метою встановити економічні зв'язки з українськими бізнес-партнерами

Для визначення перспектив співпраці регіонів члени делегації та представники міського муніципалітету взяли участь в бізнес-форумі.Віце-мер районного муніципалітету міста Йонішкіс Вайда Алекнавічіне зазначила: "Нашим бізнесменам Маріуполь подобається. Хоч ми вже в Євросоюзі, але наші думки, ідеї та культури схожі. Нам легше працювати з людьми з країни, яка схожа на нас".


В рамках робочої зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між Асоціацією підприємців Йонішского району та Фондом розвитку Маріуполя.Підписання даної угоди позитивно оцінили гості конференції - депутати, члени постійної комісії міської ради з питань розвитку підприємництва, захисту інтересів вітчизняного товаровиробника, робочих місць та інвестицій Владислав Мірошниченко, Ольга Пікула та Кирило Папакиця.


Голова комісії Владислав Мірошниченко подякував членам делегації та висловив бажання співпрацювати з ними. Також він окреслив ряд актуальних проблем, з якими стикаються підприємці Маріуполя.
Депутат Кирило Папакиця розповів, що в минулому році разом з Ольгою Пікулою вже відвідував Литву. Він провів паралелі, що місто Клайпеда дуже схоже з Маріуполем - і за кількістю населення, і за наявністю моря, і по бізнес-клімату. Депутат поділився, що йому цікавий досвід литовців: "Я, як депутат, і мої колеги очікуємо дізнатися, як здійснюється підтримка малого і середнього бізнесу в Литві в загальному. Нам цікаві вагомі масштаби".


А Ольга Пікула зазначила: "Литва - член Європейського союзу, це носії та володарі європейських цінностей. Для нас - це нова якість і новий формат роботи. Ми говоримо про Йонішкіс, невелике місто. У них добре розвинений малий та середній бізнес. Беручи до уваги ті складності, які зараз відбуваються в Україні і відчуваються в Маріуполі, опору ми повинні давати на розвиток малого і середнього бізнесу. В силу своїх невеликих обсягів він більш гнучкий, більш маневрений в складних ситуаціях. Тому нам цікавий досвід саме міста Йонішкіс. Нам цікава нова культура підприємництва".