Новини

Назад

Депутатський патронат: депутат міськради Лілія Тихонова: "По блиску радості в очах старих видно, наскільки вони чекають гостя з соцслужби" (ФОТО)

10 жовтня 2017, 10:45
673
Діяльність депутатського корпусу

У Маріуполі пройшов тиждень, присвячений літнім людям.

У кожному районі проводились концерти, представники влади надавали увагу самотнім людям похилого віку на дому.Заступник голови постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров'я та екології, депутат Лілія Тихонова разом з працівниками соціальних служб також відвідала пенсіонерів.Після спілкування з бабусями і дідусями вона перейнялася проблемами, з якими ті стикаються.

На думку депутата, найважче людям похилого віку доводиться переносити самотність: "Вони давно вже не нарікають на умови життя, маленькі пенсії та, навіть, здоров'я.У їхніх словах інший зміст, в них відчувається самотність. Звичайно, соціальні служби та їхні працівники два рази на тиждень відвідують самотніх бабусь і дідусів.Але і цього, насправді, мало. У будь-якому випадку, я хочу подякувати соцпрацівникам за їхню важливу роботу! По блиску радості в очах старих видно, наскільки вони чекають і з яким піднесенням зустрічають гостя з соцслужби" .


Лілія Тихонова відзначає, що проблема самотності у літніх людей плавно переходить в іншу: "Їх засмучує перепризначення працівників по ділянках. Раз на рік-півтора соцслужба змінює підопічних, а самотні літні люди вміють прив'язуватися як діти.Для них кожен подібний розрив травматичний". Депутат підкреслює, що потрібно змінювати підхід до перенаправлення працівників до інших підопічних.Щоб не засмучувати людей похилого віку, заміну представників соцслужб потрібно робити лише в разі скарги.