Новини

Назад

До питань земельних стосунків депутати ставляться особливо ретельно

28 вересня 2017, 14:20
958
Сесії міської ради, Діяльність депутатського корпусу

Депутатський корпус вимагає доопрацювання проекта рішення "Про затвердження проекту землеустрою відносно виділення і надання в постійне користування земельної ділянки по вулиці Велика Морська, 65 в Приморському районі".


Раніше на Координаційній раді був схвалений цей проект виділення ділянки землі в селищі Піщане. Ділянка призначалася під будівництво дому маріупольській сім'ї, яка гостро потребує власного житла. Проте на сесії з'ясувалися деякі обставини, які змусили депутатів перенести розгляд питання. Голова КСН "Селище Піщане" Світлана Тарабанько була категорично проти виділення ділянки в цьому районі.


"Це зсувна зона і ці процеси з кожним роком активізуються. Якщо тут зведуть капітальний будинок, то усі розташовані вище житлові будівництва (близько 11 будинків) "з'їдуть" у бік моря. Експертиза ТОВ "Стройгео" дала  висновок, що тут не можна проводити жодних будівельних робіт, іншими словами не можна чіпати цей схил", - говорить Тарабанько. 


Депутат Володимир Яковенко підтримав голову КСН, відмітивши, що зведення на цій ділянці капітального об'єкту може привести до техногенної катастрофи. Депутати запропонували виділити сім'ї іншу ділянку у безпечному місці. Міський голова Вадим Бойченко доручив створити комісію, яка з виходом на місце обстежить цю ділянку і зробить висновок. "Я підтримую пропозицію депутатів і пропоную проект рішення доопрацювати і розглянути на одній з найближчих сесій", - сказав мер.


Звертаючись до учасників сесії він сказав, що "Питання, які викликають найбільші дискусії і обговорення, детально опрацьовуються на засіданнях постійних комісій і Координаційній раді. Тому я запрошую вас відвідувати ці заходи, щоб не витрачати час на обговорення під час сесії.