Новини

Назад

На сесії депутати підтримали додаткове фінансування важливих галузей міста (ФОТОРЕПОРТАЖ)

27 вересня 2017, 13:56
1174
Сесії міської ради, Діяльність депутатського корпусу

Цього року вдалося значно збільшити прибуткову частину місцевого бюджету. Тому на пленарному засіданні ХХІ сесії директор Департаменту фінансів міськради Катерина Каленик представила увазі депутатів проект рішення про внесення змін і доповнень до міського бюджету Маріуполя.


«Цей проект виноситься на виконання вимог Бюджетного кодексу України. З метою забезпечення галузей соціально-культурної сфери витратами на виконання повноважень та для своєчасного виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Маріуполя », - почала доповідач. 


Як вона уточнила, станом на вересень є всі підстави переглянути наповнення міського бюджету. За рахунок нових надходжень прибуткова частина збільшилася, тому з'явилася можливість виділити додаткове фінансування на ключові галузі. Зростання відбулося завдяки надходженням від перереєстрації підприємств, виплат дивідендів, оплати за землю, надходжень від єдиного податку, через зміну порядку сплати розміщення тимчасових вільних грошових коштів, плати за надання адміністративних послуг.


 Основний обсяг коштів спрямують у сферу житлово-комунального господарства. Частина грошей - для забезпечення стабільного функціонування підприємства «Маріупольтепломережа» під час опалювального сезону і «Міськсвітло», щоб освітлення вулиць було в належному стані. Крім того, планують поповнити парк комунальної техніки. Додаткове фінансування направлять також до фонду оплати праці для працівників комунальних підприємств. 


Гроші планують виділити і на охорону здоров'я. У планах закупити комп'ютерну техніку в межах впровадження медичної інформаційної системи і нове обладнання. 


Депутатський корпус одностайно підтримав проект рішення.