Новини

Назад

54 тисячам маріупольців автоматично не перерахують субсидію

08 червня 2018, 16:12
847
Соціальне забезпечення

В Україні вступили в силу зміни з нарахування субсидій. У зв'язку з чим, не всім одержувачам в новому році автоматично перерахують субсидію. Це торкнеться тих, у кого офіційно зареєстрована кількість мешканців не збігається з числом людей, заявлених в декларації. Також змінені умови отримання субсидії внутрішньо-переміщеним особам.

 «Змінилися правила нарахування субсидій. З 69 тисяч отримувачів субсидії, тільки 15 тисячам її перерахують автоматично. Іншим необхідно звернутися до територіальних представництв департаменту. Для цього необхідно буде заповнити Заяву про призначення субсидії та Декларацію про доходи за новою формою», - зазначив директор департаменту соціального захисту населення Андрій Ремпель, розповідаючи про нові правила нарахування субсидій.

Крім того, заяву та декларацію необхідно надати сім'ям, які звертаються за отриманням субсидії на тверде паливо та газ і сім'ям, які не отримували субсидію в опалювальний сезон, у зв'язку з перевищенням обов'язкового відсотка платежу розміру плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм .

А тим, хто зробив покупку на суму понад 50 тис грн і зовсім відмовлять в субсидії. Не нарахують її і в разі, якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартири та 200 кв. метрів для приватного будинку.

З більш детальною інформацією про нарахування субсидій по-новому можна ознайомитися за посиланням http://mariupolrada.gov.ua/news/subsidija-po-novomu